Smittsäkrad besättning - ersätter Salmonellaprogrammet

Under augusti 2015 har ett nytt smittskyddsprogram för nötkreatur lanserats. Det ersätter det frivilliga salmonellaprogrammet. Det nya programmet ”Smittsäkrad besättning” är inriktat på att bryta smittvägar för olika typer av smittämnen, det vill säga inte enbart salmonella.

Programmet har olika nivåer och du väljer själv vilken nivå du vill uppnå. Växa Sverige är huvudman för det det nya smittskyddsprogrammet.

Besättningar som är anslutna till salmonellakontrollen genom Gård & Djurhälsan Nöt idag kommer även fortsättningsvis att kunna få besök i det nya smittskyddsprogrammet genom oss.

Övergången för de besättningar som väljer att gå upp på steg 2 kommer att kunna göras i samband med ett ordinarie besök i Plus eller Topp.

Har du frågor? kontakta gärna din nöthälsoveterinär eller Sofie Andersson

Växa Sverige, är huvudansvarig för programmet Växa Sverige, tel 010-471 06 12

Mer information om Smittsäkrad besättning för nötkreatur finns på Växa Sveriges webbsida.

I samarbete med Växa Sverige svarar Gård & Djurhälsan även för en webbsida med namnet smittsäkra.se, en kunskapskälla om smittskydd på gårdsnivå för gris- och nötkreatursägare, samt för personer som i yrket kommer i kontakt med lantbrukets djur. Webbsidan smittsäkra.se är tillgänglig för alla.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår