Startsida

Nyheter

2019-05-28 TOPPLISTORNA ÄR PUBLICERADE!

Utifrån de resultat som sänts in från besättningar med WinPig eller PigWin tar vi varje år fram topplistor med de bästa besättningarna. Listorna för 2018 publicerades den 28 maj 2019 i samband med Sveriges Grisföretagares årsstämma. Du hittar listorna här

2019-05-22 MEDELTAL FÖR SVENSK GRISPRODUKTION

Nu är medeltalen för svensk grisproduktion 2018 beräknade. Trots den utmanande säsongen som varit med värme, torka, foder- och ströbrist visar svensk grisproduktion positiva produktionsresultat.

Detta tack vare duktiga producenter, intensiv rådgivning och gemensamma branschinsatser. Skillnader i resultat mellan medelbesättningen och de 25 % bäst producerande besättningarna visar att svensk grisproduktion har potential att förbättra resultaten ytterligare. Du hittar medeltal för smågrisproduktion här och för slaktgrisproduktion här. Topplistorna presenteras i samband med Sveriges Grisföretagares årsstämma nästa vecka!
 

2019-05-16 NYBÖRJARKURSER I WINPIG SUGG

Ny chans om du missade kursen WinPig som verktyg för att nå toppen! Kurs nr 1 kommer att köras igen i augusti i Linköping och Staffanstorp. Passar både dig som är nybörjare och dig som kan lite mer. 

Anmäl dig via vår hemsida.

2019-04-29 ÖPPETTIDER UNDER VALBORGSHELGEN

Under kommande helgdagar har WinPig Support följande öppettider: 
Valborgsmässoafton (30/4)- kl 8-12
Första maj- Stängt

Kom ihåg att svar på många frågor finns här på hemsidan och att det alltid går att maila [email protected] under tiden, så återkommer vi till dig så snart vi kan. 

2019-01-07 SÄND RESULTATET FÖR 2018

Varje år tar vi fram medeltal och topplistor utifrån de resultat som skickas in till oss senast den 28 februari. Dina siffror bidrar till ett bra jämförelsetal för din produktion. Medeltalen hjälper också forskare och rådgivare att få en bättre bild av svensk grisproduktion, att öka deras kunskaper och att prioritera vad de ska satsa på – vilket i sin tur ger ett bättre underlag för rådgivningen. Läs mer om hur du sänder ditt resultat här. 

2019-01-04 WINPIG-KURSER FÖR SLAKTGRISPRODUCENTER

I januari och februari anordnar Gård & Djurhälsan WinPig-kurser för dig som använder WinPig Slakt. Kursen vänder sig både till nybörjare och mer vana användare. På kursen får du lära dig mer om bland annat effektiv registrering, omgångsrapporten och de analyser som finns. Läs mer om anmäl dig här. 

2018-11-30 UPPDATERING TILL VERSION 2018.4

Det finns nu en uppdatering till WinPig-programmet. Du kan uppdatera via programmet men också via vår hemsida. Om du inte uppdaterat på länge kan det hända att du inte längre kan starta WinPig. I så fall uppdaterar du via hemsidan.  Alla versioner och uppdateringar hittar du här. Hör gärna av dig till WinPig support om du behöver hjälp.  

Vad är WinPig och PigWin?

WinPig och PigWin är de dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. PigWin har funnits ett antal år på marknaden och ersätts nu succesivt av det nya internationella programmet WinPig.

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig får du ovärderlig hjälp att:

  • hålla ordning på individer 
  • ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, 
  • beräkna rapporter  
  • göra djupgående analyser av olika delar av produktionen

Läs mer om programmen under de olika menyvalen här till vänster.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår