Installation

Grundinstallation av WinPig ska göras med en cd-skiva, den går inte att hämta från Internet. Versionen på cd-skivan bör vara 2017.5 eller nyare. Ny cd-skiva kan beställas från WinPig Support. Installera inte med någon äldre version. Om du redan gjort det bör du kontakta support i samband med uppdatering för vidare instruktioner. 

Instruktion för installationen finns här till höger. Här finns även en instruktion för hur du gör om din dator saknar CD-läsare.

Efter installationen ska programmet uppdateras. Så länge som programmet är relativt nytt och delvis fortfarande under utveckling kommer det nya programversioner ofta. Här kan du läsa om hur du uppdaterar.

I alla versioner finns en tidsgräns, de är giltiga i 270 dagar sedan måste programmet uppdateras. Detta främst för att ingen ska använda gamla, inaktuella och kanske felaktiga versioner. Om du väntar allt för länge med att göra uppdateringar av programmet kommer det till slut inte gå att öppna. Då kan du enbart göra uppdatering via vår hemsida.

När programmet är installerat och uppdaterat första gången ska man också gå igenom några inställningar som du kan läsa mer om under menyvalet Inställningar till vänster. 

 

Vanliga frågor

Hur kan man se i vilken mapp WinPig är installerat?

Standardmappen för installation är c:\Program Files\AgroSoft\WinPig.net på en 32-bitars dator och c:\Program Files (x86)\AgroSoft\WinPig.net på en 64-bitars dator. Högerklicka på programikonen och välj Egenskaper, längst ner. Under fliken genväg står det "Mål". Där ser du var ditt program är installerat.

Vad betyder det när man får meddelandet "No dongle found. Show about form"?

Troligen sitter inte nyckeln i datorn. Andra alternativa orsaker:
- WinPig startades för snabbt, innan datorn registrerade att nyckeln satts i.
- Nyckeln är inte programmerad med behörighet för WinPig.
- Drivrutinen för nyckeln är inte installerad eller skadad.

Hur installerar man om man det är fler användare på datorn eller om användaren inte är administratör?

Viktigt är att installationen startas och genomförs med administratörsrättighet.
Se därefter instruktioner i dokumentet SQLServerSetup som även finns på cd-skivan. Där står bl.a. att SQL Server 2008/2012 Management Studio ska installeras och hur man sedan lägger till användaren som behörig till SQL-databasen.

SQL server installeras inte, vad göra?

Ibland måste SQL server installeras manuellt först och först därefter kan WinPig installeras. Här finns en instruktion för manuell installation av SQL Server 2012.

Jag får felmeddelande 1 crc-fel cyclic redundancy check.

Det kan bero på problem med att läsa skivan. Testa skivan i en annan dator för att ta reda på om felet är i skivan eller på datorn. Kontakta WinPig support för hjälp om det inte fungerar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår