Vanliga frågor Installation 

Hur kan man se i vilken mapp WinPig är installerat?

Standardmappen för installation är c:\Program Files\AgroSoft\WinPig.net på en 32-bitars dator och c:\Program Files (x86)\AgroSoft\WinPig.net på en 64-bitars dator. Högerklicka på programikonen och välj Egenskaper, längst ner. Under fliken genväg står det "Mål". Där ser du var ditt program är installerat.

Vad betyder det när man får meddelandet "No dongle found. Show about form"?

Troligen sitter inte nyckeln i datorn. Andra alternativa orsaker:
- WinPig startades för snabbt, innan datorn registrerade att nyckeln satts i.
- Nyckeln är inte programmerad med behörighet för WinPig.
- Drivrutinen för nyckeln är inte installerad eller skadad.

Hur installerar man om man det är fler användare på datorn eller om användaren inte är administratör?

Viktigt är att installationen startas och genomförs med administratörsrättighet.
Se därefter instruktioner i dokumentet SQLServerSetup som även finns på cd-skivan. Där står bl.a. att SQL Server 2008/2012 Management Studio ska installeras och hur man sedan lägger till användaren som behörig till SQL-databasen.

SQL server installeras inte, vad göra?

Ibland måste SQL server installeras manuellt först och först därefter kan WinPig installeras. Här finns en instruktion för manuell installation av SQL Server 2012.

Jag får felmeddelande 1 crc-fel cyclic redundancy check.

Det kan bero på problem med att läsa skivan. Testa skivan i en annan dator för att ta reda på om felet är i skivan eller på datorn. Kontakta WinPig support för hjälp om det inte fungerar.

 

Vanliga frågor uppdatering

Varför uppdateras inte mitt program efter att jag hämtat uppdateringen på hemsidan?

Efter att du hämtat uppdateringen genom länken på hemsidan måste du även installera den. När du hämtat hem uppdateringen kan du ibland klicka på den direkt, t.ex. nere i datorns vänstra hörn eller uppe i det högra hörnet. Om du inte valt alternativet installera nu, så kan du senare hitta uppdateringen bland hämtade filer. Gå till hämtade filer (alt. Sök på hämtade filer nere i datorns sökfält) leta därefter upp filen winpig.exe och dubbelklicka på den.

Det fungerar inte att uppdatera WinPig, jag hämtar uppdateringen men sedan händer ingenting.

Det kan bero på att datorns virusskydd eller brandvägg stoppar uppdateringen och raderar filen direkt efter att den hämtats. Du bör då ändra inställningarna i antivirusprogrammet/brandväggen så att filen tillåts. En annan möjlighet är att stänga av brandvägg och virusskydd tillfälligt, och sedan hämta uppdateringen igen. Kom ihåg att sätta tillbaks skyddet på brandvägg och virusprogram sedan!

 

Vanliga frågor Inställningar

Varför får jag ett annat språk än svenska när jag läser in en databas?

Gör om besättningsguiden och välj språk Svenska. Du kan även gå till Generellt - Språk och välja Svenska.

Vad är skillnaden mellan automatisk, manuell och ingen omgångshantering?

I WinPig går det att välja mellan två olika sätt att registrera omgångar. Valet görs under menyvalet Generellt, Inställningar. Den inställning vi rekommenderar för en normal slaktgrisuppfödare är ”Automatisk”. Valet gäller för hela besättningen.
Automatisk – när en omgång skapas registrerar man i vilken/vilka lokaler den finns och under vilken tidsperiod. När sedan händelser registreras, t.ex. foder eller döda grisar gör man det för en viss lokal. Programmet håller då automatiskt reda på till vilken omgång händelserna hör. En förutsättning för den automatiska omgångshanteringen är att det aldrig finns mer än en omgång samtidigt i en lokal. Menyvalen Omgång och "Koppla omgång till lokal" visas under menyn Generellt.
Manuell – kan hantera att flera omgångar samtidigt finns i en lokal. När händelser registreras får man alltid ange till vilken omgång händelsen hör. Tänkbara förhållanden då detta är användbart är om det finns välkomststall som delas upp på olika avdelningar, skrotstallar som betjänar flera avdelningar etc. Menyvalet Omgång visas under menyn Generellt. Menyvalet "Koppla omgång till lokal" visas inte alls. En nackdel med manuell omgångshantering är att man inte kan följa upp resultatet i ett stall eller en avdelning över tiden, för olika omgångar.
Ingen - innebär att omgångar inte används alls. Menyvalet Omgång och "Koppla omgång till lokal" visas inte alls under menyn Generellt.

 

Vanliga frågor Säkerhetskopiering

Hur ofta behöver jag säkerhetskopiera min besättning i WinPig?

Ha för vana att säkerhetskopiera regelbundet, en gång i veckan till exempel. Skicka alltid en webbackup/ skapa en säkerhetskopia efter att du har matat in nya händelser i programmet. Om din dator kraschar och du har skickat webbackuper regelbundet slipper du knappa in alla händelser igen. 

Vad är skillnaden mellan att exportera databas och spara säkerhetskopia ?

Båda sätt går bra, en fil med en säkerhetskopia skapas, men det blir olika filtyper. Välj exportera databas i första hand då de filtyperna blir mer lätthanterliga och fungerar bättre om du vill läsa in filen på en annan dator.
Wpc filer: skapas då du väljer att exportera databas och denna filtyp sänds vanligen när du trycker på säkerhetskopia web. Läs in denna filtyp genom att importera databasen. 
Wpb-filer: skapas då du väljer att "spara säkerhetskopia". Läs in denna filtyp med menyvalet "Läs in säkerhetskopia".  

Kan man ångra om man läst in en säkerhetskopia av misstag?

Om man läst in en säkerhetskopia av misstag har man raderat sina befintliga uppgifter i WinPig och ersatt dem med säkerhetskopian. Varje gång man läser in en säkerhetskopia skapas en reservbackup av den befintliga besättningen. Den heter "databasnamnet+Recover+en siffra+.wpb" och den ligger i programmappen (vanligen\Program Files\AgroSoft\WinPig.net). En god idé kan vara att läsa in Recover-backupen som en separat besättning först för att kontrollera att det är den önskade kopian. Kontakta support för att få hjälp med detta om du läst in en säkerhetskopia av misstag. 
OBS! Om man läst in den felaktiga säkerhetskopian flera gånger i rad är det inte säkert att den ursprungliga besättningen finns sparad. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår