Hälsoanalys och medicin

Hur gör jag en sammanställning för en viss grisningsgrupp?

Går det att avgränsa grisningsgruppen med datum? Skriv i så fall in datum från och datum till och klicka inte i rutan efter datumen. Skriv inte i något jourid eller löpnummer men klicka i rutorna sist på dessa rader (se bild). 
Går det inte att avgränsa grisningsgruppen med datum? En lösning är att man vid varje medicinregistrering fyller i gruppnumret i fältet "Löpnummer". Då kan man ta fram en sammanställning för en viss tid och t.ex. för löpnummer 4 (som är grupp 4). 
En del använder fältet löpnummer för att registrera stallavdelningens nummer. Då går det också bra att ta fram en sammanställning för en viss grupp eller en viss avdelning.
 

Vilken fil ska man kopiera om man vill flytta grundtabellen för medicin från en dator till en annan?

Kopiera win_jour.reg, den ligger i besättningsmappen. Ha inte PigWin igång när du kopierar.

När ska antal användas på Suggor, Medicin?

Fyll i antal bara om det gäller hur många diande grisar som är behandlade. Om det inte står något i antal räknas det som ett behandlat djur.

Hur får jag med suggans tidigare behandlingar på utskriften av suggkortet?

Gör inställningarna via Arkiv, Gen inställn, Utskrift. Klicka i rutan "Medi" och skriv antal tidigare behandlingar du vill ska komma med på det utskrivna suggkortet. Klicka på ok när du är klar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår