Säkerhetskopior

Det går inte att läsa in en säkerhetskopia, vad kan det vara för fel?

Alt 1. Det vanligaste är att man inte markerat den fil (säkerhetskopia ) man vill läsa in i den stora rutan till vänster. Även om det bara finns en fil att välja på måste man markera den (klicka på den) innan man går vidare genom att klicka på ok.
Alt 2. Är säkerhetskopian sparad i en mapp med ett namn som innehåller å, ä eller ö (eller något otillåtet tecken)? Alternativt innehåller sökvägen till mappen å, ä eller ö. Exempel på otillåtna mappar:\grisgård\besättningar\svinsta
Alt 3. Säkerhetskopian är sparad på Skrivbordet eller i Mina Dokument. Det är svårt att hitta till Mina Dokument från PigWin. Spara hellre säkerhetskopian i c:\pig_win , eller ännu hellre; gör en undermapp till c:\pig_win som t.ex. heter backuper.

Varför går det inte att läsa in en säkerhetskopia från en cd-skiva till PigWin Sugg?

Säkerhetskopian blir vanligen skrivskyddad då man lägger den på en cd. Kopiera säkerhetskopian till hårddisken eller till ett usb-minne först så går det att läsa in den. Kolla ev att den inte är skrivskyddad när du kopierat den (högerklicka, välj egenskaper).

Kan man ångra att man läst in en säkerhetskopia?

Det kan hända att man av misstag läser in en gammal säkerhetskopia till PigWin Sugg. Lösning: I besättningsmappen (vanligen c:\pig_win\reg_fil) finns en fil som heter recover.awz. Den innehåller data som det såg ut innan man läste in den senaste säkerhetskopian. Läs in den på samma sätt som man läser in en vanlig säkerhetskopia. Detta förutsätter att man bara läst in den gamla säkerhetskopian en gång, eftersom det bara sparas en generation. Kontakta helst PigWin Support innan du försöker med detta på egen hand.

Jag kan inte ta en webbackup, får en feltext efter en stund.

Om feltexten är "Ett fel har uppstått vid sändningen, säkerhetskopian är inte sparad..." så beror det troligen på att det är något fel på anslutningen till Internet. Antingen på själva anslutningen eller så är det en brandvägg som blockerar programmet AgroFtp (det som sköter kommunikationen åt PigWin).Om feltexten är "Automation error" eller "Unhandled exception" så är det några inställningar som ska göras. Läs om inställningarna här.

Jag hittar inte usb-minnet i listan över enheter

Jag ska spara en säkerhetskopia på ett usb-minne men jag hittar inte minnet på listan över enheter?Usb-minnet måste sättas i först, innan man väljer Säkerhetskopia - Spara i PigWin.

Kan man spara säkerhetskopian på cd?

Ja, fast det är lite krångligare än t.ex. på ett usb-minne. Och det beror på att man vanligen behöver ett cd-brännarprogram för att kunna skriva på en cd-skiva. Så man måste först göra en säkerhetskopia och spara den någonstans på hårddisken, sedan starta brännarprogrammet och kopiera filen till cd-skivan.Tar du en säkerhetskopia på ett usb-minne kan du lägga den där direkt från PigWin (Arkiv, Spara fil med säkerhetskopia).

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår