Suggkort

Hur skriver man ut suggkort för en hel grisningsgrupp?

Suggdata, Utvalda suggor, Sök. Använd urval för grupp (Gr.grp) och aktiva djur. Klicka på Tillfoga om dessa urvalsrutor inte är synliga på bilden.

När suggorna kommit upp på bilden "Utvalda suggor" kontrollera först antalet djur med "Skriv ut listan". Skriv sedan ut alla suggkort med "Skriv ut".

Vad gäller om man vill radera suggkort?

Radera aldrig de som är utgångna under de senaste 3-4 åren. De behövs ifall man vill jämföra med tidigare resultat. Vid eventuella försäkringsärenden har gamla resultat visat sig mycket värdefulla.Kolla under Suggor, Utgång (först med Ctrl+Home) hur gamla utgångsrapporteringar det finns. Om det är en stor besättning kan det ta lång tid att radera, så lång tid att användaren tror att programmet hängt sig -> stänger av datorn -> databasfel. Radera då hellre lite i taget för att se hur lång tid det tar.
Om man sänder till Genetics avelsdatabas får man inte radera suggkort! Dessa raderas då även i avelsdatabasen - inte bra. Det går att radera men det ska vara under mycket kontrollerade former: 1. Sänd till avelsdatabasen inkl nollställning. 2. Radera suggkorten och gör inget annat. 3. Nollställ sändningskoder. Görs helst bara av PigWin support.

Hur väljer man om man vill/inte vill skriva ut alla öronmärkningar på suggkortet?

Gå till Arkiv, Extern datareg, System setup.Leta reda på raden SkrivOron. Ta bort eller lägg till bocken genom att klicka i fältet. Klicka OK. Starta om PigWin.Ibland kan man behöva ändra fram och tillbaka en gång innan ändringen "tar". Exempel: Du vill inte skriva ut öronmärkningar på suggkortet men det är ingen bock på SkrivOron. Gör då så här: Sätt dit en bock, klicka ok, starta om PigWin.Ta bort bocken, klicka ok, starta om PigWin.
 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår