Registreringar

Gemensamt för de olika ikonerna i SmartPigs – Ungdjur är att det finns ett menyval längst upp till höger som heter Actions för varje registreringsbild (se exemplet nedan som visar Ungdjur – Utgång i SmartPigs)

Genom att klicka på Actions får du upp en meny med olika alternativ:

Med filtreringsfunktionen kan du filtrera fram specifika behandlingar, till exempel om du vill se alla behandlingar som ska utföras på ett visst djur. Denna funktion lämpar sig främst om man har många djur på listan.
Genom att välja Back lämnar du menyvalet.
Lägg till en ny händelse genom att klicka på Actions – Add row. Ett nytt fönster öppnas då där du fyller i den information om händelsen som är relevant.
Denna funktion finns bara för ikonen upprepad behandling och möjliggör gruppvis registrering. Här kan du lägga in behandling på flera djur samtidigt, som finns med i listan av djur under upprepad behandling. Bocka för de djur som du vill ska inkluderas i gruppregistreringen och fyll sedan i Behandlingsdatum, Mängd och Utfört. Klicka på OK.


Felregistreringar

  • En registrering kan raderas med hjälp av ikonen 
  • Om du råkar knappa in någonting orimligt i SmartPigs kommer programmet ge dig ett felmeddelande som visar varför händelsen inte kunde registreras.

Ikonerna i SmartPigs Ungdjur

 

Här kan du ingångsrapportera ungdjur.

Här registrerar du flytt av ungdjur inom besättningen. Till exempel om du flyttar tillväxtgrisar mellan lokaler eller om du flyttar djur till slaktsvinsstall i en integrerad besättning. 

Här ser du de senaste ungdjursbehandlingarna och registrerar enkelt nya behandlingar.


Registrera döda ungdjur i tillväxten eller slaktsvinsstallet. 

Externt sålda ungdjur utgångsrapporteras här.

Här kan du lägga till anteckningar som berör en specifik lokal där du har tillväxt-eller slaktgrisar. I WinPig kan du se detta under Ungdjur – Kommentar
Registrera foderförbrukningen i de lokaler där du har dina ungdjur.

Funktionen upprepad behandling är ett smidigt sätt att hålla koll på djur som behandlas flera dagar i rad, då de automatiskt uppträder på denna lista de dagar de ska behandlas.

För att använda Upprepad behandling krävs att inställningar för detta är gjort i behandlingsinstruktionerna i WinPig och att du har en SmartPigs layout under Management – Upprepad behandling – Ungdjur.

Om du har registrerat första behandlingen och denna ska upprepas till exempel dag 3 och 5, kommer behandlingen visas de datum den ska upprepas. Du behöver bara sätta en bock i rutan för Utfört för att göra registreringen. Efter att du satt en bock i rutan för Utfört, klickar du på Back. Behandlingen är då registrerad och du kan se den under menyvalet Medicin.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår