- För ett lönsammare grisföretagande

Vad är WinPig och PigWin?

WinPig och PigWin är de dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. PigWin har funnits ett antal år på marknaden och ersätts nu succesivt av det nya internationella programmet WinPig.

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig får du ovärderlig hjälp att:

 • hålla ordning på individer 
 • ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, 
 • beräkna rapporter  
 • göra djupgående analyser av olika delar av produktionen

WinPig är ett program som går att köra i de allra flesta datorer med Windows som operativsystem. Läs mer om krav på dator. Klicka här för att beställa programmet.  

Anpassas till varje kund
WinPig är anpassat för moderna datorer och är mycket användarvänligt, både visuellt och i praktiken. Programmet går att anpassa till användaren som bara vill göra grundläggande registreringar men även till den avancerade användaren. WinPig har ett stort antal valbara kolumner att registrera i, detta gör att programmet kan anpassas till varje kunds enskilda behov. WinPig kan enkelt anpassas till eko- och kravbesättningar.

WinPig Slakt
Slaktavräkningarna kan hämtas från slakteriet in i programmet och därmed kan flera intressanta analyser på produktionsdata och slaktdata tas fram. Exempelvis kan man få fram hur mycket besättningens totala slaktanmärkningar kostar i kronor eller se slaktanmärkningsstatistik per omgång på ett enkelt sätt. Genom att registrera inköpspris/gris och foderkostnad så kan man ta fram intressanta ekonomiska rapporter och analyser. Man kan även välja att köpa tjänsten PRODUKTION Slaktgris, då sköter vi produktionsuppföljningen åt er.

WinPig Sugg
All basregistrering i WinPig så som betäckning, grisning och avvänjning, möjliggör att man kan få fram smarta arbetslistor. Till exempel när man registrerat avvänjning så kan man ta fram en betäckningslista på dessa djur och välja vilka kolumner man vill ha på listan. Kanske suggans ras och resultat i tidigare kullar som information inför semineringen. Man kan även skriva ut suggkort, enskilt eller per grupp. Det går att beställa ett eget skräddarsytt suggkort, eller så kan man välja bland befintliga layouter. Om inventeringar skrivs in i WinPig så kan man beräkna produktionsrapporter som ger dig viktiga nyckeltal för ditt företag. 

Spara tid och tjäna pengar!

 • Sök produktivitetspengen i WinPig
 • Beräkna antalet suggor för suggpengen
 • Ta fram smarta arbetslistor
 • Hämta slaktavräkning
 • Journalföring av djur
 • Produktionsrapport
 • Analyser

Historik
WinPig är ett program för produktionsuppföljning inom grisproduktion. 2012 kom programmet WinPig Slakt ut och sedan årsskiftet 2014/2015 finns WinPig Sugg tillgängligt för bruksbesättningar i Sverige. Det innebär att WinPig nu innehåller uppföljning för både smågris- och slaktgrisproduktion. Programmet är ännu inte klart för suggringsnav och satelliter. 

WinPig utvecklas av de holländska företaget AgroVision (fd AgroSoft).

Vanliga frågor

Vilka krav finns på datorn för att jag ska kunna köra WinPig? 

Operativsystem: Windows 7 Service Pack 1 eller senare Windows-version. Det går bra med både 32-bitars och 64-bitars system. Windows XP fungerar inte  eftersom XP inte längre går att uppdatera.
Internminne: minst 4 GB RAM, gärna mer.
Hårddisk: 5 GB ledigt utrymme
Processor: minimum Pentium III kompatibel med rekommenderat 1Ghz-2Ghz
Internetanslutning är ett krav, minst 2 Mbit/sek hastighet rekommenderas.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår