Nyhetsarkiv

2018-05-29 TOPPLISTOR FÖR 2017

Utifrån de resultat som sänts in från besättningar med WinPig eller PigWin tar vi varje år fram topplistor med de bästa besättningarna. Nu finns topplistorna för smågris-, slaktgris- och livsvinsproduktion presenterade för 2017. Du hittar topplistorna här.

2018-05-21 MEDELTAL FÖR 2017

Medeltalen är nu klara och visar på produktionsförbättringar inom både smågris- och slaktgrisproduktion. Antal producerade smågrisar per årssugga har ökat med 0,9 grisar och både tillväxt och foderomvandlingsförmågan för slaktgrisar har ökat jämfört med 2016. Glädjande är också att betydligt fler slaktgrisar än föregående år ingår i medeltalet. Till medeltalen.

2018-03-27 WINPIGKURSER

Gård & Djurhälsan erbjuder under året WinPig-kurser för dig som vill lära dig mer om WinPig. Kurserna blir snabbt fulltecknade, så passa på att anmäla dig nu. Klicka här för mer information

2018-02-01 PRODUKTIVITETSPENG OCH MEDELTAL FÖR 2018

Resultaten för 2017 ska vara insända senast den 28 februari 2018. Skicka ditt resultat från WinPig eller PigWin samtidigt som du skickar en webbackup. Kom ihåg att du, för produktivitetspengen, också måste anmäla dig hos Svenska Köttföretagen. Du hittar mer information om produktivitetspengen här.

2018-01-26- SUGGPENGEN

I WinPig kan du enkelt ta fram antal suggor till suggpengen genom att använda analysen Produktionsnivå sugg. Hur du använder denna finns beskrivet i instruktionen Antal suggor till suggpengen. Kan du inte ta fram analysen och det inte ser det inte ut som i instruktionen ovan behöver du först köra besättningsguiden i ditt program. 

2016-11-02 REGISTRERA MEDICIN I WINPIG

Nu finns instruktioner för medicinregistrering i WinPig, du hittar dem här. Behöver du hjälp att komma igång med medicinregistreringen, kontakta supporten.

VILL DU SLIPPA KNAPPA SJÄLV I WINPIG SLAKT?

Om du har en slaktsvinsbesättning och inte känner att du vill knappa själv i WinPig, så erbjuder vi tjänsten PRODUKTION Slaktgris. Läs mer här.

HUR REGISTERAS GALTEN PÅ BETÄCKNINGEN?

Sedan seminstationerna nyligen ändrat märkningen på påsarna har många undrat hur man skriver galtnumret i WinPig och PigWin. Har du seminerat med hamp-sperma finns en instruktion och förklaring här. Har du problem med att registrera en vit galt så är det följande som gäller: alla galtar från Hudaryd, alla z-galtar samt galtar av norsk lantras på Hållsta ska skrivas med bokstaven a framför galtnumret, alltså inte bokstaven s. 

NYA ÖPPETTIDER I SUPPORTEN

Från och med den 1 juni har WinPig support öppet på vardagar mellan 8-14. Du når oss på telefon 018-12 66 40. Det går också bra att skicka ett mail till [email protected] med ditt ärende.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår