Analyser 

De flesta analyser går att visa antingen som tabeller eller som diagram. De inställningsmöjligheter som finns på diagrammen i WinPig beskrivs i dokumentet Resultat som diagram här till höger. De flesta diagrammen i programmet fungerar på samma sätt.

Analys av slaktdata
Analyserar olika slaktdata.

Månadsrapport
Med analysen månadsrapport håller du koll på hur besättningens resultatet utveckas över tiden, oberoende av omgångar. Visas som tabell eller som diagram.

Slaktanmärkningar
Med denna analys kan du jämföra slaktanmärkningar över tiden samt mellan besättningens olika stallar, avdelningar eller driftsplatser. 

Slaktprognos
Slaktprognosen har flera användningsområden:

  1. Visa en överblick över slaktade grisar, per vecka och per lokal/leverantörnummer. För att rapporten ska fungera som tänkt bör du ha gjort en egen layout och anpassat den.
  2. Prognosticera kommande slaktgrisleveranser utifrån antal insatta. Du får själv ange daglig tillväxt, vikt vid slakt och fördelning mellan leveransveckor. 
  3. Prognosticera kommande slaktgrisleveranser utifrån antal avvanda grisar.

Vanliga frågor

Kan man analysera slaktdata utan att skapa omgångar först?

Ja, det går bra. Minimikraven är följande registreringar:
- Lägg upp en lokal, det räcker med en enda om du vill analysera besättningen i sin helhet
- Gå till Ungdjur - Slaktdata - Hämta slaktdata
- Klicka på ikonen för Inställningar längst upp till vänster
- Fyll i inställningarna, har du bara en lokal kopplar du alla leverantörnummer till samma lokal
- Hämta slakt för önskad period
- Klart att analysera!
Några saker att tänka på är först kolla så att det finns slaktuppgifter att hämta, det beror bl.a på vilket slakteri besättningen levererar till. Är du rådgivare behöver du en fullmakt från besättningen för att bli behörig att hämta slakt. Behörigheter hanteras av WinPig Support.
Ska du kolla på en gammal period kan datumgränsen behöva ändras (Generellt - Inställningar - Rimlighetstest). Ändra antal dagar i det röda Min-fältet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår