Inställningar

Innan du kan börja registera medicin i WinPig är det några inställningar och förberedelser som behöver göras.

Hämta preparatlistan
För att hämta preparatlistan med godkända preparat går du till Generellt - Hämta - Preparatlista. Välj preparat-EKO om du har en EU-ekologiskt eller KRAV besättning för att få rätt karenstider. Välj Preparat Sverige för en preparatlista med konventionella karenstider och Preparat - Ej karens för en preparatlista utan inlagda karenstider.

 

Generella inställningar
Gå till Generellt - Inställningar - Generellt - Generellt och bocka ur Beräkna under Behandl.instruktion. Detta behöver du göra för att programmet inte ska ta fram automatiskt beräknade mått för Mängd av en given behandling, som då kan bli fel. Med denna inställning registrerar du istället manuellt den mängd av ett preparat som givits.

Lägg upp behandlingsinstruktionen
Hur du gör för att lägga upp behandlingsinstruktionen kan du läsa om här.


Importera medicinlayouter för ungdjur
Standardlayouterna i WinPig är inte optimala för vår medicinregistrering i Sverige. Därför rekommenderar vi att importera våra anpassade layouter. Layouten heter MedicinUngdjur och ligger under Dokument & Länkar här till höger.

För att importera layouten, gör så här:  

  • Högerklicka på den layouten du vill importera 
  • Välj "Spara länk som" och spara filerna någonstans på din dator
  • Gå i WinPig till meny­valet Generellt – Administration – Layouter
  • Klicka på ikonen Importera och välj den layout du vill importera
  • Dubbelklicka eller välj Öppna

 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår