Avdrag och tillägg

När uppgifter från slakteriet hämtas till datorn kommer även uppgifter om tillägg och avdrag med. Övriga intäkter och kostnader måste registreras manuellt på omgången. Vanliga frågor finns längst ner på denna sidan.

Intäkter
Under fliken Övrigt- Intäkter visas tillägg från slakteriet i form av kod CN_0.
Lägg till en intäkt genom att ställa markören på sista tomma raden. Ange datum, lokal och sök efter intäktstyp i fältet för kod. Ange pris. 

Kostnader
Under Övrigt -Kostnader visas de avdrag som slakteriet gjort. 
Lägg till en kostnad på samma vis som för intäkter ovan, ställ markören i fältet på ledig rad, ange datum, lokal och sök efter kod för kostnadstyp. Ange pris. 

 

Vanliga frågor

Hur lägger man till en egen intäktstyp, t.ex. ett avtalat tillägg?

Gå till Övrigt, Intäktstyper och till den tomma raden längst ner. Skriv en kod som passar i strukturen, t.ex. 32 för ett specialtillägg. Fyll därefter i fältet "Del av" lite längre till höger på raden. Kod 32 bör vara en del av 3-Tillägg. Därefter kan du gå tillbaka till fältet namn och fylla i önskat namn på tillägget. 
Ett vanligt fel är att man försöker lägga till en intäktstyp när man är på rutan Sök intäktstyp, dvs. man har gått från Övrigt, Intäkter och där klickat på Sök. Det går inte. Gå istället till menyvalet Övrigt, Intäktstyp.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår