Slakt grupp

Under Ungdjur- Slaktdata- Slaktgrupp så kan man se en översikt av slaktdatan som man hämtat hem när man har hämtat slakt

Datum: Det slaktdatum slakteriet registrerat eller som du själv registrerar om du lägger in slakten manuellt.

Lokal Kod: Vid automatisk omgångsregistrering hamnar grisarna i den lokal man angett i inställningarna för slakthämtningen. 

Omgång: Om du använder automatisk omgångsregistrering och om att det finns en omgång kopplad till lokalen vid detta datum fyller programmet automatiskt i omgångkoden i fältet. Om du använder manuell omgångshantering fyller du själv i vilken omgång grisarna hör till. Vilka omgångar som är upplagda och finns att välja mellan ser du med hjälp av  eller F5-tangenten. 

Antal grisar: Antal godkända grisar i slaktgruppen. I antalet ingår galtar men inte kasserade grisar. Om bakgrundsfärgen i fältet är vit är raden en manuellt inlagd i slaktgrupp.

Totalvikt/Medelvikt: I vikten ingår inte kasserade grisar. 

Pris tot/Medel: Priset är grundpriset för grisarna. Avdrag och tillägg är inte medräknade.

Kött%: Medelköttprocent för grisarna i gruppen

Bäst betalda/Över bäst betalda/ Undervikt: Antal grisar i de olika prisintervallen. Uppgifter finns bara om slakterierna skickar information om avräkningsnotering till WinPigs databas.

Galt: Antal grisar som klassificerats som galtar.

Kasserade: Antal helkasserade grisar.

Kass vikt: Kasserade kilo, dels för helkasserade grisar och dels för delkassationer. Redovisningen av delkasserade kilo kan variera mellan slakterier.

Slakteri, kod: Det slakteri grisarna hämtats från.

Leverantörnummer: Det nummer grisarna stämplats med vid slakt. För grisar avräknade från Dalsjöfors slakteri har leverantörnumret några siffror i tillägg framför slaktstämpelnumret.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår