Snabbare registrering

Det finns många smarta sätt för att förenkla registreringen av uppgifter i WinPig Sugg. Några tips:

  • Använd tangenten * för att upprepa det som står på föregående rad (* = multiplikationstecknet som finns på det numeriska blocket till  höger på tangentbordet). Detta fungerar nästen överallt i programmet (se dokumentet "Snabbare registrering" här till höger).
  • Använd möjligheten att registrera en siffra i fält med rullgardinsmeny. Till exempel då du ska registrera utgångstyp kan du skriva en etta istället för att klicka på pilen och välja 1- Slaktad i listan (läs mer om detta längst ner i Tips och Tricks här till höger).
  • Vill du komplettera eller göra en och samma ändring på många rader, t.ex. lägga till uppgift om vem som seminerat ett antal suggor markerar du alla fält som ska ändras, högerklickar på markeringen och väljer "Tilldela värde". Markering måste dock vara sammanhängande (se dokumentet "Snabbare registrering" här till höger).
  • Registrera på arbetslistorna. Du kan t.ex. skriva ut en avvänjningslista att ta med ut i stallet. När du har antalet grisar ifyllda på papperet tar du fram samma arbetslista en gång till i datorn och fyller i datum och antal. På så sätt behöver du inte skriva in några djurnummer och djuren ligger i samma ordning på papperslistan som på listan i datorn.
  • För t.ex. vaccinationer kan du göra en arbetslista där du bara behöver bocka för "utfört", då registreras en vaccination med dagens datum och det aktuella preparatet.
  • Flytta många djur till en ny lokal. Det går att kopiera alla suggnummer i en betäckningsgrupp från t.ex. en arbetslista och klistra in dem på registrering av Flytta djur. Läs om hur du gör i dokumentet "Samma händelse på många" här till höger.
    Du kan också smidigt flytta alla djur från en viss box till andra lokaler med hjälp av en arbetslista för detta ändamål. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår